【屢敗屢戰】范莎莎落選港姐及Viu廣告女皇 終奪亞姐季軍兼最上鏡小姐

不經不覺,《2019亞洲小姐香港區決賽》已經圓滿結束,由15號羅思雅奪得冠軍、亞軍是5號張雯、季軍是14號范莎莎,她同時獲得「最上鏡小姐」獎項。羅思雅對於獲獎感到驚喜,自覺勝在表現淡定,笑謂最想食雞煲及飲啤酒慶祝。亞軍張雯預料有三甲,失落冠軍不感失望,輸給羅思雅心服口服。范莎莎曾三度參選港姐不獲入圍及落選、參選ViuTV《廣告女皇》不入圍、轉戰亞姐終於得到季軍及最上鏡小姐兩個獎項。

(官方圖片)

范莎莎被傳媒問到有否覺得吐氣揚眉時,她坦言有想過入五強,但沒想過入三甲,更不認為自己能得到最上鏡小姐,她笑指這對她是額外的鼓勵。問她可有後悔沒早點參選亞姐?她說:「唔可以咁講,我都係從上屆冠軍(梁雪瑤)得到啟發,因為佢都係參加過港姐面試。(TVB唔識欣賞妳?)又唔可以咁講,可能我唔係佢哋最適合嘅人選,日後發展都未必一定喺嗰邊好。」她續稱得獎後望成為旅遊大使推廣香港。

——————————
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟
—————————–

分享: