【1Day白卡 ‧ 用完即棄?】王喜FB發文鬧爆警察「行動呼號」日日轉

網上流傳一張警方以印上「行動呼號」的白色硬卡代替警員委任證編號,做法令市民大為不滿!一向對警方執法有微言的王喜,昨日都要發聲了。

(Facebook)

就相關事件,王喜昨日在facebook發文鬧爆:「乜_行動代號呀?同囚犯一樣,你哋每一個都被分配一個終生編號,由入冊到出殯,去到邊,叫一聲呢個冧巴,就等如叫你。」王喜又指:「卡紙可以當塔羅牌咁,今日你抽呢張嚟當更,收工就變廢紙,聽日又再抽過第二張。日日換代號,過得兩、三月,你有本事記得全部用過嘅代號咩?」

有網民留言認同王喜說法,有人留言說:「你想要做別有用心的事,很簡單,用波斯密碼又得,畫隻龜又得,因為誰大誰惡誰話事嘛!」、「2019年嘅香港警察連真正身分都唔敢公開,好可憐更加可悲!」甚至還有人說:「有白卡嘅人,仲精神過佢哋!」

相關文章

【Yellow Object】王喜轟出腳黑衣人「漢奸」 網民留:「完美演繹…無髮無天的警隊!」
【反送中】王喜FB開Live沖涼講故事 「無聲證人:枉死嘅人會搵人幫」

——————————
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟
—————————–

分享: