【突然當媽】唐詩詠開始奶媽生活 減磅皆因每日6點起床去餵奶

藝人唐詩詠(Natalie)昨日(20日)出席沙田馬場的「時尚煲呔賽馬日」,其性感造型一出場即成全場焦點。清減不少的唐詩詠接受傳媒訪問時,就解釋因最近收養了三隻貓BB關係,忙於準時餵奶所致,每日都要朝早六點起身輪流餵食,自嘲似「奶媽」!

(Facebook)

唐詩詠透露自己的目標是再多收養4至6隻小貓,成為「專業貓奴」。當記者問及會否因為養貓而無閒暇拍拖時,她就轉話題笑言:「係咪生BB?我覺得如果生埋小朋友就完全冇時間,其實隻貓係陸永太太畀我。(唔叫陸永介紹男仔畀你?)信得過佢哋咩?我信唔過。」她又說早上要兼顧化妝Set頭,又要給貓BB餵奶,十分忙碌,更笑說貓BB佔去了自己大部分時間,沒時間認識新朋友。她被問到對將來男朋友的要求,就說:「要問我三隻貓,一定要鍾意貓,試過帶個男仔返屋企,我feel到老嗰隻貓『銀仔』唔鍾意,所以一定要佢哋鍾意。」

—————————–

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟

—————————–

分享: