廖子妤「男仔頭」賣樓 吸同性埋身追求

廖子妤(Fish)宣傳有份參演的ViuTV新劇,她於劇中剪短頭髮,更會被同性追求。她坦言現實中亦曾被同性追求當,但未試過與同性拍拖。

廖子妤表示於劇中需要以短頭髮示人。

廖子妤出席ViuTV節目巡禮活動,與樂壇女子組合Super Girls成員Yanny(陳穎欣)宣傳主演的新劇《地產仔》。二人透露在劇中飾演地產經紀,當中Fish表示:「今次角色有點男性打扮,所以會剪短頭髮,在戲中會有不少同性追求自己。」Fish坦言現實中亦試過被同性追求,卻未試過跟同性拍拖。

陳穎欣

提到劇集以買樓為主題,問二人可有打算置業?Fish說:「香港樓太貴,買唔起,如果買會選擇喺馬來西亞買,我目標係在當地買樓畀家人住。」Yanny自言是租樓一族,她說:「好想,不過買唔起!我嘅儲蓄大多投資咗去做生意,希望遲啲可以賺多啲錢先再買樓。」

廖子妤(左)與Yanny於新劇《地產仔》中飾演地產經紀。

此外,Yanny則透露為演好今次角色,她特別到物業代理店舖向地產經紀揣摩角色。至於會否打算買樓置業。

陳穎欣

——————————
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟
—————————–

 

分享: