【港姐2019】出爐港姐望入行拍劇:兒時立志當演員

(資料圖片)

新鮮出爐的港姐25歲冠軍黃嘉雯(Carmaney)、23歲亞軍及最上鏡小姐王菲(Fei)和19歲季軍古佩玲(Kelly),近日接受媒體訪問時,Carmaney和Fei表示參選時已立志當演員,想不到連 Kelly都計劃好,卸任後即入行,最心急的Fei更說想半年後即入戲組,好想扮多些不同角色,三人還說到明最想和視帝黎耀祥合作拍劇偷師,做好了入行準備,看來TVB又有新花旦接班啦!
(資料圖片)

三位佳麗都直言得獎後因太興奮,謝詞都有不少遺漏,Carmaney話:「我唔記得多謝父母,佢哋一直好支持我,仲成日擔心我承受唔到壓力,想話畀佢哋聽我好堅強,唔使擔心。」問到未得獎前,已有小三及拜金女等負面新聞流出,Carmaney說心情沒受影響,「因為全部都唔係事實嚟,所以冇影響到我比賽心情,同埋我都有心理準備,入行後依然會繼續有呢啲負面新聞。」

分享: