生日撇甩囡囡過二人世界 蔡少芬生埋第三胎「封肚」

蔡少芬日前46歲生日,適逢所屬經理人公司新辦公室開幕日,旗下一眾藝人包括蔡少芬老公張晉、朱茵、鄧麗欣 Stephy、原子鏸丶歐倩怡、戚其義等,齊集一起為壽星媽媽送上驚喜。穿上白色連身裙的蔡少芬一早到場,腹大便便的她,滿場走跟其他人分享再度懷孕的心情。而數到最甜蜜時刻,便是張晉為太太驚喜送上一束46枝玫瑰及粉紅蛋糕,十分有意思。張晉還親手撰寫生日咭,令蔡少芬情不自禁向老公送吻。

至於生日正日,原來蔡少芬和張晉賣甩兩個囡囡楚兒和信兒,共度二人世界:「有朋友送咗一間酒店房畀我哋,所以我要撇低兩個女,好好去享受,佢哋朝早已經同我講咗生日快樂,仲叫我玩得開心啲。佢哋兩、三個星期前已經送咗生日禮物畀我,佢哋將自己鍾意嘅玩具放落鞋盒送畀我,不過轉個頭就攞走晒。」

此外,席上朱茵祝賀好友時,笑言叫蔡少芬再生多個,成為『多產』藝人,蔡少芬聽罷即很大反應說:「這種『多產』我不要,工作那些『多產』我就要。我就足夠了,沒有手再抱,我老公要留一隻手攬我,所以我決定『封肚』,生完這個就夠數了。」

分享: