張崇基唔敢同囝囝「父子檔」:驚佢搶Fo!

張崇基及張崇德於演出的音樂劇飾演搬運工人,笑言戲份不多故二人會鬥搶戲。但張崇基透露兒子較搗蛋,擔心如父子檔合作,兒子在台上會失控,驚被他搶Fo。

張崇基(左)、張崇德(右)

張崇基及張崇德有份參演的一連三場音樂劇昨日(14日)於沙田大會堂公演,二人表示今次是支持好友龐秋雁,又透露於劇中飾演搬運樂器的工人,張崇基笑指二人戲份不重,所以會盡量互相搶戲。他們表示與小朋友合作很開心,因為小朋友透過音樂獲得很大的優越感。張崇德又指自己的唱歌課程較適合大人,但他亦因為有教滑水,近年亦有多教小朋友唱歌。他續指自己已是人父,會用關懷、有趣的方法教小朋友,當他們是朋友一樣。

張崇德(左)及張崇基(右)指二人戲份不重,會盡量互相搶戲。
至於可會讓自己的子女上台演出,他坦言難度非常高:「試過同佢哋同台演出一次,但之後佢哋就話唔使啦,其實個女鍾意跳舞,叫佢下次演唱會跳舞本來應承但佢轉軚,所以都未能夠成事。」而張崇基未知可會與7歲仔兒子合作:「佢比較搗蛋,驚佢上台會失控,驚佢會搶Fo。」

陳國邦及羅敏莊帶同囡囡到場支持。

——————————
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟
—————————–

分享: