承認無綫洽談簽約 落選蔡嘉欣重視演出機會

《香港小姐2019》在周日(8日)已經圓滿結束,三甲亦順利誕生,事後冠軍黃嘉雯和亞軍王菲都不約而同在IG貼出千字感言,透露自己的參選心情和獲獎感受,至於賽前大熱蔡嘉欣,雖然最終落敗,但日前亦有在IG留言,憶述這個奇妙歷程。她說:「千字感性文就唔多打啦,總結呢2個半月係人生一段好寶貴既旅程,我好感恩我可以參選其中,正如我經常說的2句: fill your life with experiences not things. have stories to tell not stuff to show,雖然成個過程比我想像中忙好多,同埋辛苦好多,不過每次一諗起,太多人仲辛苦過我地十個,我就覺得我應該要更努力先對得起大家,多謝production所有人、服裝部、化妝部、髮型師、保姆、每一位老師、dancers、參與港姐活動既所有人,最深刻嘅係,大會話港姐show雖然得2個鐘頭,但台前幕後全個團隊有成4百幾人,每一位嘅付出都成就咗最好嘅我哋,至於未來去向,就交俾個天,隨緣!」

有指除了冠亞季軍之外,蔡嘉欣和一眾落選佳麗,都有機會可以簽約無綫。而原本在未參選前,已是KOL的蔡嘉欣,IG有超過10萬粉絲,人氣十足,她向傳媒証實無綫日前亦有洽談她簽約,不過她就講明除了會考慮人工,同時亦會考慮演出機會。她又坦言即使簽約無綫,她也會繼續做KOL以及經營網店的生意。

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟