梁敏巧明撐「反送中」即時出局 網民:這才是「真‧港姐!」

(IG@梁敏巧)

無綫電視舉辦的「香港小姐競選2019」日前已經圓滿結束,但花邊新聞卻源源不絕!當中被指是「黃絲」的3號梁敏巧(Maggie)在首輪比賽已被踢出局。其後,有連登仔立即發文表示替梁敏巧「唔抵」,更認為她才是「真.香港小姐」!

其實梁敏巧出局後,有好多支持者紛紛在她的IG留言:「你先係真正敢言嗰位港姐,未來嘅路加油啊」、「香港人心目中嘅冠軍」。日前梁敏巧在IG留言,直言志不在此:「港姐?不了,咪玩啦。由細到大都俾人笑我大份、方臉、眼細,我唔係一個靚女,有自信、有表演慾、發明星夢嘅人。有人覺得港聞記者同選美九唔搭八,有人講過唔少人25歲已死,我唔信,我亦唔覺得要畀份工作困死,我鍾意冒險、挑戰、刺激,想要一個趁後生先可以做,不一樣嘅經歷,有諗過去working holiday,但唔捨得香港。我真心覺得自己好夠薑,其實我入到複選都已經好叻,但我入到決賽喎,贏咗啦!感謝身邊每一個幫我、支持我、鼓勵我嘅人,多謝梳化、保母、台前幕後工作人員,多謝你哋包容、鼓勵同支持。特別多謝爹哋車出車入、準備食物,心靈輔導我,24歲,我又成長了。」

分享: