【逃犯條例】音樂人E-kids成員阮民安高調發聲 讚賞香港人團結

E-kids成員阮民安本來的音樂事業平平,不過他婚後也調整方向,做生意及擔任經理人。今次他高調表態支持示威者,表示已考慮後果。

「由我開始俾大家關注到我支持今次呢個抗爭運動之後,大家都對我好好,但亦都有一個聲音就係:『佢梗係想靠呢次博翻身啦,佢都無野輸,有咩所謂,佢連搵大陸錢嘅資格都無呀!』

「自從2012年開始,我就已經擔任住Eva經理人嘅角色,喺幕後為佢打點一切!呢7年入面我地由兩個個體變成一家四口,一步一腳印,營營役役咁將我地嘅生意利用網路平台擴展到世界唔同嘅地方,包括 日本、台灣、新加坡、馬來西亞、美國,當然唔少得中國大陸!

「但6月9號之後,見到香港人嘅團結,我已經忍唔住去開始公開表態支持(因為從來都係支持),之後612、71、721等事件,直到今日呢個狀態,您地估下我知唔知道高調發聲後將會損失D咩?」

分享: