【轉會消息】史摩寧300萬歐元借畀羅馬一季 曼聯球迷有微言

曼聯中堅基斯史摩寧被外借到意大利球會羅馬一季,但有「紅魔」球迷覺得史摩寧上季上陣次數多過菲爾鍾斯及馬高斯盧祖,質疑球隊放錯人。
網上圖片

據外國傳媒報道,曼聯將會以300萬歐元借用費,外借中堅基斯史摩寧予羅馬一個球季。是繼阿歷斯山齊士被外借到國際米蘭後,另一曼聯球員被外借到意大利球會。基斯史摩寧喺2010年由富咸加盟曼聯,至今是曼聯陣中的「老將」,但曼聯今夏簽入哈利馬古尼後,已同域陀連迪路夫坐穩正選位置。基斯史摩寧亦曾要求離隊,而愛華頓原本有意收購,但領隊蘇斯克查不想讓給英超對手。他離隊後,菲爾鍾斯、馬高斯盧祖、正養傷的艾歷拜利及新人杜安薛比可擔任中堅位置。

其實之前傳過羅馬有意斟介洛夫雲同梅斯達菲會加盟,但今次卻成功借用基斯史摩寧。有「紅魔」迷不滿,指菲爾鍾斯上季踢咗24場比賽,盧祖更只踢過6場,認為基斯史摩寧上季上陣34次,是更加可靠的中堅人選。

——————————
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟
—————————–

分享: