【逃犯條例】杜汶澤搞網台節目「CEO盤問室」 問加拿大籍何韻詩居心

杜汶澤的「喱騷(Chapman To’s late show)」推出網台節目「CEO盤問室」,今次何韻詩的身份是嘉賓。

杜汶澤指出:「嗱阿詩,而家唔係是必要你講,但係上得嚟我哋『CEO盤問室』,就預咗一定要講!而且你所講嘅嘢,將會永久儲存喺九龍中計黨嘅資料庫,作呃like之用。

「不過我勸你都係小心啲答我哋CEO,事關佢啲問題同阿Sir揮枝(支)警棍一樣,下下到肉㗎~ 嚟啦!準備上當啦~」杜汶澤是用他生動的表情演譯警民衝突,再請教阿詩加拿大國籍的身份卻令她對香港充滿歸屬感的議題。何韻詩(Denise Ho Wan-see,1977年5月10日-),出生於英屬香港,是加拿大籍香港女獨立歌手及演員。其實阿詩只是因為愛香港而「行出來」。

喱騷(Chapman To’s late show)像其他網台一樣,依靠眾籌運作,走娛樂及社會議題路線,主客答問的形式追緊連登帖文。

分享: