⽂凱玲擇偶 最緊要相處舒服

⽂凱玲為網上平台拍攝短片,自爆中學時曾暗戀男⽣,可惜慘食檸檬。她表示現在擇偶最重要相處舒服,外型不重要,但最好不要有鬍鬚。

「晶女郎」⽂凱玲(Connie)於短⽚以女神主觀鏡拍攝,男主角在港鐵中發現女神Connie並⼀⾒鐘情,二人之後每⼀⽇都在同⼀個⽉台再遇,男方希望結識女神但⼜未夠膽量,直⾄⼀⽇因地鐵急停煞⾞,Connie險跌倒時,男主⾓及時扶着她,兩⼈因此相識並開始約會。

 

Connie表示今次題材及拍法相當新鮮,與網上平台合作相當⾼興⼜有火花。她接受訪問時笑⾔短⽚中她被⼈暗戀,但現實⽣活中她卻是經常暗戀⼈的⼀⽅!她更⾃爆中學時曾暗戀過幾個男⽣,其中⼀個更是偷戀對⽅長達三年之久:「對象係⾼瘦運動型,基本上全校都知,我會成⽇去睇佢打波,甚⾄跟住佢返屋企,睇佢住邊,⼜試過打電話俾佢,但佢⼀喂,我就驚到收線。(最後有冇⼀齊?)有同學代我向佢表⽩,佢話知我暗戀佢,但好絕咁話完全唔鍾意我,將來都唔會,我個⼼碎晒,唯有死⼼,轉⽬標啦!」

 

Connie表示以前會很勇於表達⾃⼰,若喜歡⼀個男⽣,不介意被⼈知道。但⼈愈⼤,開始覺得要保持更多矜持:「女仔會容易啲追到男仔,但可能佢未必真係好鍾意我,未必會好錫我,所以我依家係唔會咁做!」至於現在的喜歡類型,她表示最重要相處舒服,外型反⽽不重要,笑稱即使有肚腩或光頭都可接受,但最好不要有鬚:「好怕錫嗰陣有磨砂感覺。」

——————————
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
🥤送您茶里水果茶
💌送你百佳禮券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟
—————————–

分享: