【反送中】鄒凱光出$299「打氣」黑Tee 收益撥捐佢戶口!

(鄒凱光@Facebook)

日前(29日),鄒凱光(灘叔)在的facebook出了一篇發帖,宣布其最新設計的5款「黑Tee」正式開賣,「打打氣」。灘叔於Facebook介紹:「各位我設計了五款VolunTEE,希望打打氣,又或者幫吓呢排要換好多件衫嘅朋友們!想訂購的inbox講低要邊件,什麼碼(1 2) 299一件。先訂購再通知取貨方法,第一批訂購好大機會八月四號兜口兜面大派發。Saving Lives is not a Crime!Fxxk u Pm 喜歡請廣發開去 #volunTee #感謝dom設計個框 #捱得過就大個仔」

(鄒凱光@Facebook)

貼文一出,旋即引起網絡重大迴響,而網民留言更顯兩極反應。有網民大讚他的設計,又話好期待,不過亦有不少網民直斥他是在食用「人血饅頭」,想借現今的時勢來賺錢。有網民嬲爆留言表示:「有後生仔買物資連開飯都有問題呀!你賺呢啲錢好冇陰公!」、「一直支持你,但呢個時候賣口號衫,仲成$299一件,除非所有收入幫助「有需要人士」,不然就太那個了…」、「你件tee防彈㗎?打氣着乜嘢衫都得啦」

分享: