【邦民女】有片‧陳嘉寶老公抱B滑水 網民:會唔會太危險!

(epaphras@IG)

日前,陳嘉寶老公黃頌祈與半歲女兒Hosanna出海,暑期進行親子活動,理應愉快,但網民看過相片後都紛紛留這「鬧爆」!

原來滑水,陳嘉寶老公黃頌祈為培養囡囡成為「海之女」,攜半歲女兒一同出海速度滑浪,令網民指他行為非常危險,以女兒安全作賭注。
其實陳嘉寶老公黃頌祈(Epaphras)是香港滑水總會教練,技術了得,不少藝人包括蔡思貝、何雁詩和陳瀅等請教他滑水心得。前日他偕6個月大的女兒Hosanna出海滑水,並在社交網分享短片。見他一手拉繩一手抱囡囡,隨後更鬆開繩索,又將Hosanna的腳仔浸在水中。見囡囡表現淡定,兩父女玩得十分高興。

Epaphras留言:「我6個月大嘅囡囡第一次滑水,能夠同佢一齊滑水,係我最開心嘅生日禮物。」不過大班網民留言指他與女兒滑水十分危險,倘若有任何意外會後悔一生,希望他要懂分寸。

分享: