合體拍廣告 超蓮笑薛凱琪係「女神經」

薛凱琪(阿Fi)和何家淑女超蓮是圈中出名閨蜜,早前這對好姊妹有機會一齊接拍護膚廣告分享心得。由於二人同屬大笑姑婆,因此拍攝前二人列明罰則,每忍不住笑一次,就要受罰,結果阿Fi輸倒,她說:「我識的超蓮見到什麼都會笑,笑點很低,以為我有勝算,誰知自己太輕敵。」
拍攝期間,除了笑聲不絕,笑料亦百出,阿Fi回想最難忘一刻,是當中一個床上鏡頭,她說:「有一幕劇情說她賴床,我要拉她起身,其實大家都只是演戲罷了,誰知超蓮真的一點力都不用!」
超蓮事後接受訪問就形容阿Fi是女神經,所以才啱key,而阿Fi評價這位閨蜜時,則收起笑容認真地說:「識佢之前覺得好靚同能幹,識之後發現佢係一個有抱負有夢想嘅人,所以對佢加咗好多分,哈哈,她本身已經高分,放咗好多時間讀書,又做慈善工作又打理生意,佢同我講有一日好多人問佢點解要咁辛苦,其實佢同我一樣,呢個問題都有好多人問我,可能我特別欣賞同鍾意靠自己嘅女仔。」
分享: