【新搞作】譚仔出茶餐 阿姐更加唔得閒

個個出茶餐,唔通個個都想食茶餐咩?無錯,真係十居其九的香港人都鍾意食茶餐。茶餐精髓在於扺食,正如JM都講過,可以當late lunch又得,當early dinner亦可。不過近年茶餐的加幅亦相當快,就在這個茶餐無咁扺的時間,譚仔(譚仔雲南米線)反而要入市分一杯羮,計落條數,譚仔今次推出的茶餐又真係幾扺食。頭炮的譚仔下午茶套餐共有三款,而且套餐入面仲有新菜式。當中辣香魚肉燒賣、辣汁三寶及金菇就是首次登場,就連一向可以兩份食既過橋米線都有迷你版——過小橋米線。

套餐1: 金菇清湯米線 + 輕盈小吃(4選1)) +熱飲 HKD34
金菇清湯米線可以配搭的小食可以選擇紅油青瓜、紅油木耳、四川青椒皮蛋或辣香魚肉燒賣(5粒,需另加HK$3)的其中一款。

套餐2: 金菇清湯米線 + 辣汁三寶 + 熱飲 HKD36
金菇清湯米線,配辣汁三寶包括燒賣、豆卜及魚腐(各兩件),更可以要求加上譚仔秘製辣汁。

套餐3:過小橋米線 + 熱飲 HKD46
雖然是迷你過橋米線,但食材都統統有齊包括魚蛋、牛丸、墨丸、豬膶、牛肉、雞肉、豬肉、火腿、芽菜、韮菜、腐皮和豆卜等12款食材。

全新小食: 辣香魚肉燒賣(5件) 單點價HKD15 /食品加配價HKD12

供應時間:逢星期一至五(公眾假期除外)2:30pm–5:30pm於譚仔雲南米線全線分店供應。

——————————

【#有禮送】下載 @ 流動新聞 ?手機APP!玩遊戲

?送您茶里水果茶
?送你百佳禮券
?送你德國手工啤

??一玩即知中咩獎!?

—————————–

分享: