【港姐2019】參賽者激似「池美麗」 有圖有真相!

(Facebook)

日前,《2019年度香港小姐競選》已舉行首輪面試,當中的143位參賽者都已陸逐見過傳媒,當最令人印象深刻的,應該是其中一位叫Joshna的小姐與《愛·回家之開心速遞》中的池美麗非常撞樣,惹來網民評價!

《愛·回家之開心速遞》中飾演池美麗的鍾凱琪飾人氣不比一線小生輸蝕。而在《2019年度香港小姐競選》的參賽者中一名叫「扶寶琪」的參賽者就被喻為「素顏池美麗」,當被傳媒問她有否試過被人說長得像池美麗時,她則指自己不是誰是池美麗。

(鍾凱琪@IG)

然而,真人鍾凱琪就在個人IG中現身說法:「晚安~ 今晚不停俾朋友tag?真係唔出post都唔得呀? 繼上次飯托之後又一鋪撞樣? 在下絕對大眾面。 萬能key ??話時話大家係米真係覺得我當年唔應該參加叮叮,而係應該參選miss hk? 但我估計我絕對會畀人1秒即叮? 選美包尾拿第一有冇獎品㗎? 減完肥可以考慮下,如果佢唔計我超齡的話?‍♀️ 」

分享: