出院約麻雀腳竹戰 胡鴻鈞:唔打唔知身體好

Hubert一副情深樣子望實面前的麻雀,未知是否正在做「大牌」呢!(胡鴻鈞Ig圖片)

早前因拍攝劇集《降魔的2.0》由高處墮下撞傷頭部的胡鴻鈞(Hubert),留院一星期後,現時已出院回家休養。

日前同劇拍擋馬國明接受訪問時,談到Hubert的傷勢,他稱Hubert大致上痊癒,反應也很正常,待他完全康復,劇組便會再安排他補拍《降》劇的近鏡及少許動作戲。

昨晚,Hubert好友許廷鏗在Ig上載了一張Hubert望着麻雀的照片,並留言:「有人話想打牌喔,作為站長的我表示奉陪!」之後許廷鏗搞笑地hashtag了「#補腦良方 #打個馬吊 #見係放假就奉陪 #有冇咁深情 #望住副牌 #會唔會仲勁咗」。而Hubert事後亦有上載這張照片,留言說:「唔打唔知身體好!」雖然二人沒有透露戰況結果,但不少專家曾經說過打麻雀是有助腦部發展的運動,跌親個頭的Hubert,事隔10日已經可以攻打四方城,相信他的康復進度理想,Fans大可以放心了。

分享: