娛樂圈現「妖怪」傳聞 「癲婆」屈男藝人揩油

梁思浩、李麗蕊及陳彥行在網台D100主持的節目《大家真風騷》一直頗受歡迎,早前節目中提到有兩位行為舉止令人聞風喪膽的女藝人,一個化名為「癲婆」,常常冤枉男藝人揩油為自己爭取曝光率;一個化名為「妖怪」,她認為每個男人都?住她的胸部,她更會以此博取別人同情。節目播出後引起熱議,許多觀眾都對「癲婆」和「妖怪」的真正身份感到好奇。

梁思浩:佢係會頂埋嚟 話你揩到佢

梁思浩在節目中講起圈中近期出現一個「癲婆」,他形容指這位女士很恐怖,許多人聽到她的名字已聞風喪膽。「癲婆」會冤枉男藝人非禮她,發癲嗌救命,他說:「佢係會頂埋嚟之後,話你揩到佢,博宣傳造新聞,因為女藝人如果冇人提,佢要搵啲有話題嘅人先可以博到新聞位,大部份女人睇呢啲新聞,都係覺得男人鹹濕,唔會認為個女人係陰我哋」。

梁思浩又大爆電視城曾經有一個女藝人被叫「妖怪」,他說:「妖怪覺得個個男人都係望佢對胸,佢係有啲問題,開頭大家都同佢做朋友,後期發覺佢真係有啲問題,譬如佢同一個小生傾完偈,傾得好開心,但轉頭同化妝姐姐講『佢頭先?住我對波』,人哋冇做過,妖怪係用呢樣嘢去提升自己係萬人迷嘅地位」。她—出現其他男藝人都會散開,紛紛走出化妝間,這種情況被稱為「怪獸襲地球」。

梁思浩、李麗蕊及陳彥行。(圖片取自FB)
梁思浩、李麗蕊及陳彥行主持的《大家真風騷》一直頗受歡迎。(網上圖片)

 

分享: