擺烏龍去錯酒店 Twins自嘲:兩個阿毛

阿嬌和阿Sa日前撇甩老公和男友,相約到日本旅行慶祝,誰知擺了個大烏龍。(網上圖片)

組合Twins蔡卓妍(阿Sa)和鐘欣潼(阿嬌)為了紀念出道18年,日前齊齊相約到日本旅行,誰知二人一到當地即發生烏龍事件。阿Sa日前在社交平台上載二人在的士車廂內的片段,原來她們到達酒店後,才知自己弄錯地方。

阿Sa在短片中說:「勁搞笑!我們今日一到埗即刻去行街,宜家係淩晨1點幾,我們啱啱去酒店check in,點知我哋去錯酒店,搞咗好耐。」在旁的阿嬌有點尷尬說:「有誤會!」阿Sa即續說:「同嗰個人傾咗好耐,佢哋話搵唔到我哋嘅名,但我哋一直堅持話冇可能。」阿嬌有點無奈地答道:「早知食飯前先去check in先!」

事後阿Sa還在社交平台留言,還原這次烏龍事件的經過:「旅行烏龍記去錯酒店,唔係麗晶酒店而係麗晶大賓館,出道18周年旅行,係518唔係515,亦唔係815。數字搞到我好亂,數學唔係我個friend。twins旅遊記,話走就走之旅。」好友容祖兒亦有回覆話:「我一唔喺身邊就出事啦!」阿嬌都禁不住自嘲話:「2個『阿毛』去旅行!烏瀡瀡。」女星楊丞琳亦笑她們又搞笑又可愛。

Twins原來已經出道18年。(網上圖片)
分享: