【安心偷食】錄音力證王浩信拍劇撻著黃心穎

與鄭秀文(Sammi)結婚多年、現年51歲的許志安(安仔),近日被爆與馬國明女友黃心穎齊齊出軌,二人被的士上的攝錄機影到連環激咀,引起大眾譁然。不少人同情戴綠帽的馬明,大批歌迷亦關注即將開演唱會的Sammi會否因此大受打擊。WhatsApp今日流傳一段疑似是陳煒的錄音,錄音指當年在上海、無錫拍攝劇集《東坡家事》期間,黃心穎與王浩信經常出雙入對,「肯定有景轟」;錄音最後更狠評心穎和馬明戀情無法持久,更指心穎「肯定係貪馬明儍下儍下咁啦」。

陳煒否認:我把聲唔係咁樣

陳煒今日接受媒體訪問時,否認網上流傳的錄音是她本人,她說:「大家聽過我把聲都知我把聲唔係咁樣,講嘢語氣唔係咁樣啦,咁條聲既然唔係我,我都唔需要回應。」王浩信則澄清指:「我諗嗰位同事誤會咗,我喺《東坡家事》裏邊同心穎係飾演一對夫妻,佢見我蹺住佢或拖住佢,應拍攝當中或排戲,戲外絕對冇呢啲情況發生。」

有錄音指黃心穎與王浩信當年拍攝《東坡家事》期間曾經撻著。(網上圖片)

錄音內容如下:

嗰時我同萬綺雯返大陸做嘢,嗰時都係同歐陽震華、王浩信嗰套,吖唔記得叫咩名,吖《東坡家事》,佢同王浩信拖手啦,肯定同王浩信有景轟啦。跟住有次去宣傳,佢同萬綺雯講啱啱先去蘭桂芳飲完酒,嘩,真係嗰時都知佢係嗰啲wet 妹玩玩下。佢同馬明都唔慌耐,肯定貪馬明儍下儍下咁啦。

 

分享: