吳綺莉報警尋女惹騷動 卓林:以後會覆佢短訊

吳綺莉的19歲獨女卓林,去年與31歲加拿大籍女友Andi在加拿大結婚後返港。二人曾租住旺角一間賓館,因拖欠租金需媽媽吳綺莉幫忙,更一度搬回家。當外界以為吳綺莉與卓林已經和好,卓林和Andi後來又搬走。吳綺莉還曾在社交網以「free lunch and free love」揶揄Andi,指Andi不停向她的朋友借錢。據指吳綺莉前晚報警,稱有人在油麻地某單位內被反鎖在屋內,擔心有人遇害。大批警方及消防員趕到,發現只是虛驚一場。

「覺得媽媽需要去睇醫生」

卓林其後接受媒體訪問時,坦言吳綺莉想借警方搵她,令其大感無奈,她說:「我都好尷尬,因為太辛苦警察同消防,仲影響埋鄰居同業主,真係唔好意思。」她又指兩母女已無聯絡十幾日,但一直有跟吳綺莉的朋友聯絡,覺得媽媽需要去睇醫生。被問到如何修補母女關係?卓林說:「由頭到尾我都要求空間,之前我冇直接聯絡佢,可能佢發脾氣,但今次事件後,我都會覆佢短訊,唔想再刺激佢。」

吳綺莉透過報警來找卓林,引起不少騷動。(網上圖片)
分享: