本地樂隊集結開騷 謝霆鋒唱《壞習慣》想當年

「霹靂903歌托邦」戶外音樂會昨日在亞洲國際博覽館露天廣場舉行,表演嘉賓包括周國賢、陳蕾,以及Mr.、per se、Nowhere Boys、PHOON等多支本地樂隊,壓軸登場的謝霆鋒掀起高潮,大批歌迷見到霆鋒現身即興奮尖叫。霆鋒更在台上high爆赤裸上身,與百人大樂隊一起夾Band表演《不要說謊》和《活著Viva》。他更唱出23年前的歌曲《壞習慣》,感觸想起過去,「我當時16歲,係96年嘅歌,而家19年,我今日見到好多熟悉面孔,好多人帶埋仔女,有啲帶埋個孫嚟,你哋對我不離不棄,多謝支持我嘅人,今日對我嚟講非常有意義。」

High爆剝衫與百人齊夾Band

霆鋒唱得興起更脫掉上衣拋向觀眾,引起台下歌迷興奮狂叫,他笑言:「件衫7個星期冇洗。」這次音樂會更創下了百人一起夾Band的壯舉,霆鋒在台上透露這個壯舉對舞台硬件有極大需求,「其實呢個idea都真係幾黐線,只係戴耳機搭線,都已經黐晒線。」

謝霆鋒的演出令台下歌迷情緒高漲。(圖片取自IG)
謝霆鋒赤裸上身高歌。(圖片取自IG)
陳蕾的演出大受好評。(圖片取自IG)

 

Mr. 與 Nowhere Boys一起合奏。(圖片取自IG)
百人夾Band聲勢浩大。(圖片取自IG)
分享: