羅敏莊逼陳國邦通波仔:有病唔好逃避

現年51歲的陳國邦與羅敏莊2009年結婚後,育有6歲女兒陳禛,一家三口生活美滿。羅敏莊近日在Facebook貼出老公在醫院穿著病人服的照片,並發文寫道:「維修成功!飲杯!」見到陳國邦擺出勝利手勢,不少網民都十分關心他的身體狀況,紛紛送上問候。羅敏莊昨日在電台節目中,透露老公心臟有問題要入院通波仔:「佢年紀大機器壞維修一吓,而家返咗屋企休息緊。」她又踢爆老公曾不想做通波仔手術,是她利用身邊人的群眾壓力逼老公及早做手術。

手術輕鬆順利 「通通吓瞓着咗 」

羅敏莊笑言:「佢覺得我好煩,噚日醫生問做乜唔一早去,點解咁驚?其實而家手術好先進好簡單,唔使麻醉,喺手插導管就搞掂咗,中途叫家人入去解釋點做,我仲聽到老公同醫生好大聲講笑,成個過程佢係清醒,而醫生血淋淋走出嚟同我講嘢,我唔敢望佢隻手,只係望佢塊面,我驚我會暈。老公通通吓問我呢樣嗰樣,佢好放鬆,瞓着咗覺。」羅敏莊叮囑大家:「有病嘅時候真係要面對,唔好逃避。」

陳國邦手術成功後擺出勝利手勢。(圖片取自FB)
分享: