蘇永康6月紅館開演唱會 張衛健急口令力撐

蘇永康(阿公)將於6月21及22日在紅館舉行「ALL THAT JAZZ(&POP) LIVE 2019」演唱會,一眾圈中好友落力支持,昨日記者會上除了有黃子華現身,還有陳奕迅(Eason)、鄭秀文、容祖兒、謝安琪、楊千嬅、張衛健(Dicky)、任賢齊、草蜢等拍片力撐,其中張衞健發揮搞笑本色,在短片中急口令般連環講出「情歌王子」蘇永康的十多首經典情歌,Dicky經過一輪心算後,指買票入場聽每首歌只是19.33333元,十分抵,他還透露:「大帥哥有可能,maybe,話唔定會隆重震撼登場,你自己話抵唔抵。總之睇相佬呃你十年八年,大帥哥講嘢真係起碼要信兩成﹗Good Show﹗」令全場拍手歡呼。

早前黃子華出心出力為阿公拍片宣傳,他在記者會後接受媒體訪問時,特意澄清說:「我係蘇永康個仔嘅契爺,唔係蘇永康契爺,買飛啲人唔好搵我,我自己個騷都冇搞呢啲嘢。」阿公除了感謝子華,又表示到時會在台上唱《男親女愛》主題曲《藍天》。

叫陳奕迅黃子華幫手湊仔

被問到有沒有替阿公演唱會作籌備?子華說:「我冇資格喎。」阿公說:「流程已諗好,每次演唱會都有自己想法編排。」他又笑言子華和Eason可以在後台幫手湊他的兒子Jazz。
對於Dicky預告踩場,阿公說:「好多朋友話嚟支持,但中樂團已有86人,最難係樂譜,啲朋友想上嚟都未必許可。」子華聽到即笑言:「86人?即係慈善騷喎,冇錢賺啦!」阿公指今次個唱是歷年開騷最高成本。

蘇永康將於6月舉行演唱會。(圖片取自IG)
群星拍片力撐蘇永康的紅館演唱會。(影片截圖)
蘇永康演唱會記者會。(圖片取自IG)
蘇永康送了3個金獎座給黃子華以作道謝,祝他向最佳導演進發。(圖片取自IG)
阿公笑言子華和Eason可以在後台幫手湊他的兒子Jazz。(圖片取自IG)
分享: