古巨基請搭紅Van! 車身有演唱會廣告即免費

古巨基今日舉行記者會,宣佈將於4月11及12日在紅館舉行「我們世界巡迴演唱會香港站Part 2」。基仔更花費20萬包25架紅Van,明日請市民免費搭紅Van,兩條路線分別為:上環至荃灣,時間為中午12點至晚上10點;旺角至大埔,時間為下午3點至凌晨1點。基仔更笑言到時可能會以乘客身份現身。據指貼有古巨基演唱會廣告的小巴即為免費,車內還會播放基仔的歌曲《友共情》與《愛與誠》以作識別。

路線包括「上環至荃灣」及「旺角至大埔」 

表演嘉賓方面,基仔透露想邀請好友黃子華,「上次我開騷,撞啱子華要閉關,所以今次想請佢,希望大家為我集氣。」出爐叱咤「我最喜愛的男歌手」得主古天樂日前為好友基仔拍演唱會宣傳片,被問到會否邀請古天樂擔任嘉賓?基仔表示:「上次佢以『五虎』形式嚟,睇下今次又會唔會以個人形式嚟做嘉賓,佢攞完獎要嚟吓我演唱會。」
為4月紅館騷造勢 擬請子華古仔做嘉賓

4月11及12日在紅館舉行的「我們世界巡迴演唱會香港站Part 2」,門票明日起於城市售票網發售,基仔表示:「第一日係網上售票,第二日開始先至喺售票處賣飛,呢個係政府規定嘅新方式,大家都要跟從。」

古巨基明日會請市民搭紅Van。(圖片取自IG)
古天樂日前拍片撐基仔的紅館騷。(網上圖片)
分享: