【Lonely Christmas】 82歲謝賢獨居:冇拖拍呀陰功

82歲的謝賢今年與拍拖13年的女友CoCo分手,他早前接受媒體訪問時,坦言一生只有5個女朋友,而且每次自己都是被拋棄的一個。失去愛情滋潤,近日被媒體拍到他似乎顯出老態,行街都帶著拐杖傍身。「我真係好悶,一個人住一間屋,起身望住個海,食飯又一個人食,幾枯燥!我好似坐監咁,冇拖拍,平時我真係一條冷呀,陰功!」謝賢說。

「起身望住個海好似坐監咁」

雖然沒有女友,好在四哥有朋友陪,兩個男人逛商場打發時間。媒體報道指,四哥明顯不如從前風騷,神情有些落寞,好在狀態仍然幾弗,雖然有帶伸縮拐杖傍身,但通常只是拿著,很少用來借力。四哥在商場不斷被市民要求合照,他通通有求必應,對fans好友善。他對小朋友特別關心,可能是掛念兩個孫仔啩!四哥話平均兩星期見孫仔一次,好規律。

仔女平日都很繁忙,四仔在香港日日享清福難免覺得悶,難怪他放風話想拍嘢啦!

82歲的謝賢今年與拍拖13年的女友CoCo分手。(網上圖片)
分享: