否認與港男幽會 劉穎鏇:啱啱至知車震點解

有份演出台慶劇《兄弟》正在上位的無綫小花劉穎鏇Tiffany,早前被媒體跟訪,指她與前港男、羅天宇弟弟胡㻗揸車到僻靜的銀線灣路旁密會20分鐘,懷疑二人在車廂中「車震」,摸黑親熱,引起大眾譁然。劉穎鏇14日接受訪問時激動得聲淚俱下,「呢兩個字(車震)我都係啱啱至知點解」,解釋二人當時只是在車上聊天,坦言不想因此事被標籤。

劉穎鏇2016參選香港小姐奪得亞軍主持無綫節目《32夜》、《學是學非》開始為人熟悉。據指她早前與美國男友分手,目前自稱單身

怕被標籤喊爆 強調只是傾偈

Tiffany14日與森美、麥美恩、馮盈盈等錄影《學是學非》,冷靜下來的受訪時得悉「車震」一詞意思,即激動得聲淚俱下。Tiffany說:「我係噚晚報道出咗之後,有人send俾我睇我先至知。」她指自己住將軍澳,對方又住附近,去完《兄弟》對方只是順道載她一程

談到「車震」二字,她說:「呢兩個字我都係啱啱至知點解……我唔明白點解呢個字可以label我哋兩個……雖然我哋兩個係喺架車傾緊偈,但唔明點解可以咁樣label……我會覺得係一件好hurt嘅事。我作為一個女仔,聽到呢件事……我到依家都唔知點解。我唔相信點解件事可以寫到咁。」

否認與胡㻗拍拖 「唔知佢係咪想追我」

她指自己由美國來到香港工作,作為一個新人好努力工作,不想大家對她誤會。她又講到為何會在車上縮低個頭:「當時同佢喺車上傾偈,有人出嚟用好閃嘅燈係咁影,所以好驚!唔知點解縮低個頭,會令大家有咩誤會!」
劉穎鏇指也有與胡㻗聯絡過,但沒有詳談,問到將來可會避忌一點?她說:「都冇嘢要避忌,佢係一個好男仔,好照顧人,但唔係拍拖,大家係好朋友,亦唔知佢係咪想追我喎。」

劉穎鏇否認與胡㻗車震,強調當時只是在聊天。(圖片取自IG)
劉穎鏇有份演出台慶劇《兄弟》。(圖片取自IG)
今年24歲的胡㻗2012年以別名「羅駿宇」參加《亞洲先生》,2016年再參加《香港先生競選》奪得第四名, 繼而加入無綫電視。(圖片取自IG)
胡㻗的哥哥是同母異父的羅天宇。(圖片取自IG)

 

分享: