30年後再合照 張繼聰:杜德偉無變過

198820172018 ❤️#終於等到今日依張相 #我想扮返細個個樣不過好似失敗左 #Alex唔駛扮因為完全冇變過 張繼聰7日上載一張與杜德偉(Alex)的合照,與30年前二人的合照比較,杜德偉竟然看來完全沒變,Keep得好好, 網民都好震驚點解唔識老。

忘年之交 合演音樂劇認識

杜德偉1988年曾在紅館開騷,當時張繼聰以小童星的身份參與演出音樂劇,綵排期間二人相處幾個月,彼此間特別投契。張繼聰表示Alex影響他不少,「我189歲入行嗰時,佢喺台灣發展,有好多音樂又好又出色,影響到我鍾意R&B嘅音樂。之後做歌手,我喺酒廊唱歌都係唱佢啲歌」。

去年蘇永康兒子辦百日宴,不少圈中好友都捧場,Alex攬住當時10歲大、張繼聰仔仔張瞻合照,引起熱議。張繼聰去年就表明好期待與杜德偉再見面,擺出同一個甫士影合照。「我仍然叫佢做Alex哥哥,佢仍然叫我做聰仔,因為當年我係8歲,佢係20幾歲嘅哥哥。當然我覺得佢好勁,佢係冇變過,呢張相都有錯覺,我都以為我冇變過,因為我同我個仔一樣樣」如今已經如願。

與30年前二人的合照比較,杜德偉竟然看來完全沒變。(圖片取自IG)
張繼聰兒子張瞻(右)與張繼聰小時候幾乎一模一樣。(圖片取自IG)
分享:
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟