【相守18年終完婚】黃德斌認娶小16歲女友

黃德斌,小圖為黃德斌女友。(網絡圖片)

現年55歲嘅型男黃德斌,與細佢16年嘅圈外女友Joyce Wong相戀十幾年,日前被爆已秘密入紙申請註冊結婚。

黃德斌與女友相守多年,直到今年才決定結婚。而15年有媒體爆出黃德斌女友未婚懷孕,以三個月嘅身孕逼迫黃德斌結婚。16年開始,更有媒體影到兩人出入時,都抱有一名小男孩,黃德斌被指已秘密結婚生子。

「結婚不過一紙婚約」

對於媒介的催婚,黃德斌曾話,自己認為,愛情不是佔有,結婚不過一紙婚約。

入行超過30年嘅黃德斌早年一直飾演小角色,04年他在無綫劇《金枝欲孽》飾演太監「常永祿」成名。而他與女友從2000年開始相戀,當時嘅黃德斌還是十八線藝人,黃德斌早前亦公開講過,想事業有成後先至迎娶女友。

相守18年終完婚,黃德斌表示,結婚只是順其自然,婚事也一切從簡,「都係喺香港簽字,然後同屋企人食飯。」至於不時有傳他已生子,黃德斌否認:「我點可以唔認自己嘅小朋友。係嘅,冇可能唔認。」

分享: