貼同天后前妻合照  李亞鵬被疑消費王菲

李亞鵬上載同前妻王菲十年前嘅舊相。(微博圖)

天后王菲同李亞鵬於2013年宣佈離婚,如今同謝霆鋒復合4年,恩愛非常。噚晚(13號),李亞鵬喺微博上載同前妻王菲十年前嘅舊相,並寫道:「十年的紀念」!相中,兩人一齊為嫣然基金做探訪,王菲依偎住李亞鵬同病童影相留念。對於呢幾張充滿正能量嘅相片,卻有唔少網友質疑李亞鵬係消費王菲,隔空質問佢:「你唔係都有新歡了嗎?為何還營造一個愛住前妻嘅好男人形象?」

王菲同李亞鵬離婚後,女兒李嫣代其參加公益活動。(微博圖)

據悉,因為女兒李嫣嘅緣故,多年來李亞鵬與王菲相處和諧,二人也曾一同出席李嫣嘅學校活動。李亞鵬今次分享嘅8張像片中,有4張係同王菲嘅合照,而自兩人離婚後,便換咗兩人嘅女兒李嫣代替媽咪王菲接力完成使命。

李嫣与王菲。(網絡圖片)

美化自己?

李亞鵬並發布一張文字截圖表示:「童童(竇靖童)和嫣兒以及我嘅姪女楚楚也都和春燕一起成長,在幫到春燕嘅同時,我想佢哋嘅內心也一定收穫滿滿。」只不過,唔少網民聯想到之前李亞鵬嘅緋聞,覺得他係喺消費王菲,美化自己。

李亞鵬貼同前妻王菲舊照遭質疑。(微博圖)
分享:
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟