香港先生何君誠約滿離巢:喺TVB發展停滯不前

Quinn曾經喺《愛‧回家》做男二。(Instagram圖)

2008年參選完香港先生加入TVB的何君誠 (Quinn) ,拍過多套劇集做過多個角色,但最令人印象深刻嘅就是處境劇《愛·回家》入面嘅Billy(方嘉尚 )。日前就有消息指Quinn已正式約滿TVB,不再留大台發展。Quinn亦坦言近兩年喺TVB嘅發展突然停滯不前,「呢個地方可能無我發展嘅空間啦,喺內地發展係我嘅大方向。」

Quinn喺《愛‧回家》做男二後一直都是配角。(Instagram圖)

在TVB將近10年時間,Quinn由曾獲力捧做男二後來卻變大茄,他表示:「喺TVB好得到好多機會同經驗,但呢兩年自己無咩大發展空間,無咩好作品,可能已經麻木咗。喺一個環境做得耐,都想試下新模式,新文化、新事物,對我嚟講係刺激嘅,會有新衝擊。」

Quinn透露將喺內地發展。(Instagram圖)

雖然係大台親生仔,但Quinn去意已決:「可能係件好事呢,放我出去可能會有更好嘅發展。」他強調,同TVB的關係仍然好好,如果將來有機會也會再跟TVB合作。

Quinn(Instagram圖)
分享: