被TVB解約!魏焌皓傳與麥明詩搭戲犯不當行為

魏焌皓傳因與麥明詩犯不當行為被大台炒魷。(網絡圖片)

同麥明詩拍《使徒行者 2》人氣急升的魏焌皓因被譬為「羅仲謙2號」,自從上年11月開始似乎就唔再PO工作嘅相,且突然喺大台消失。據傳,魏焌皓因同麥明詩拍《使徒行者 2》做對手戲時,犯咗啲不當行為,被雪足半年,最後大台更提出同佢解約。不過,被問到點解離開TVB嗰陣,魏焌皓卻話想有新嘅嘗試。

在《使徒行者 2》中,魏焌皓與麥明詩扮演一對,且佢哋感情線非常淒美。原本有份與麥明詩再一齊拍《是咁的 法官閣下》的魏焌皓亦因「犯不當行為」被抽走喺《是咁的法官閣下》嘅角色。

魏焌皓被指靠斯文外表男女通吃。(Instagram圖)

其實係一名「食家」

魏焌皓未企穩陣腳就掉入雪櫃或許並不令人意外。早前就有報道指,魏焌皓外形雖然斯斯文文,但其實係一名「食家」,除咗眾所周知嘅黃榕之外,仲有「O靚妹」李綺雯、蔡思貝、朱晨麗、唐貝詩、趙哲妤等等,曾和他交往過的黃榕破口大罵魏焌皓:「佢仲賤過Edison(陳冠希)。」

分享: