黃聖依15歲繼女考入哈佛 超高顏值不輸女星

楊子、黃聖依賀15歲大女考入哈佛﹝微博圖﹞

女星黃聖依與兒子安迪加盟內地真人騷節目《媽媽是超人3》,令其豪門家庭生活受關注。近日,黃聖依老公楊子更喺社交網po出大女嘅正面相,恭喜愛女考上哈佛嘅Precollege。據悉,楊子家族不但超級富貴,成員亦擁有優良基因,不少畢業於清華大學、上海交通大學等重點大學。而網民最關心嘅還係楊海潤嘅超高顏值,絕不會輸比演員繼母黃聖依。

楊子賀15歲大女楊海潤考入哈佛﹝微博圖﹞

楊子日前喺微博公佈15歲大女考入哈佛的喜訊:「寶貝女兒報喜:考進哈佛嘅precollege啦,她用努力換來了成功嘅喜悅!」黃聖依也轉發老公楊子嘅微博表示祝賀:「海潤好樣嘅,棒棒嘅!安迪和安麟要向姐姐學習!」

楊子賀15歲大女楊海潤考入哈佛﹝微博圖﹞

「楊家有女初長成」

楊海潤係楊子和前妻陶虹嘅女兒,一直跟隨母親喺加拿大生活,15歲嘅她已經出落得亭亭玉立、秀麗端莊。因為遺傳父母優良基因,楊海潤不光係個學霸,還會彈古箏、彈鋼琴,曾四次拿到溫哥華某音樂節嘅金獎。文藝範十足嘅楊海潤擅長畫畫,舞蹈也跳得相當棒!楊子經常喺朋友圈分享大女嘅生活照,還曾配文「楊家有女初長成」。

黃聖依(左一)自稱與繼女楊海潤關係很好﹝微博圖﹞

楊子育女「約法三章」

楊子曾喺受訪時表示,他對女兒嘅教育係「約法三章」:「對於楊海潤來講,我現在對她只有三個要求:第一個係永遠不能撒謊;第二個規矩係吃飯要嚼三十口才能咽;第三個規矩也係非常重要嘅,一心不二用。」

楊子與女兒﹝網上圖片﹞

隱婚為保護大女

楊子與黃聖依隱婚多年,初衷就係為了保護大女楊海潤。黃聖依也曾公開表示自己多年來對與楊子嘅關係保持沉默,就係為了能讓楊海潤平靜嘅生活不被打擾。黃聖依也曾大方談起繼女楊海潤:「其實我們都係很好嘅關係,喺國外也有一起出去玩,國內少一點,因為她喺國外。」

黃聖依與楊子一家四口全家福﹝網上圖片﹞
分享: