現身校園騷 Cheronna@SG大懵露腰犯「校規」

組合Super Girls(SG)成員吳嘉熙(Cheronna)最近「單飛」推出首支跳唱快歌《把持》,日前她到天水圍學校出席校園騷,首次現場獻唱新歌,Cheronna甫出場已大受現場中學生歡迎,而她在演出期間更走到台下,邊唱邊與學生互動,大派Super Girls毛巾等紀念品。演出尾聲時Cheronna應學生邀請走到台下大合照,引得大批學生一湧而上爭住合照!

Cheronna落台同學生互動
成班學生爭住同Cheronna合照

想有成員陪住

對於首次以個人身份演出新歌,Cheronna直言相當緊張,演出前更向成員Jessica發訊息:「我同佢講演出前嘅心情好似Super Girls初出道上節目表演嗰陣嘅心情,當時真係想其他成員陪我,就算唔係一齊演出,喺台下睇住我都會安心啲。」

被訓導主任禁露腰上台

Cheronna坦言過往曾演出校園騷,但現場反應冷淡,不過今次看到同學相當熱情,對自己的演出都滿意。不過今次的演出卻發生小插曲,原來她本來演出的造型犯「校規」,出場前被訓導主任禁露腰!她笑說:「我同公司都以為已經好密實,但原來件衫太短露咗少少腰,最後着咗大褸上台,所以我打算下次着校服表演。」

Cheronna件衫太短,被訓導主任禁止露腰上台
最後Cheronna要着大褸上台
分享: