有鋪寫詩癮 陳漢娜自爆鍾意喺屋企做宅女

陳漢娜

藝人陳漢娜(Hanna)早前為韓國美妝品牌拍攝新一輯宣傳廣告,拍攝當日Hanna連走幾個地方,除前往郵輪碼頭拍攝外,客戶又特地將影樓變成家居,將Hanna的日常攝錄於廣告中。

鍾意寫詩

Hanna直言平時在家中宅到爆,最愛看書、煲劇煲電影:「啱啱拍攝一啲喺屋企會做嘅事,好似睇書、寫嘢,做返自己。其實平時喺屋企我是宅女,會一個人由朝到晚狂煲電影電視劇。」她還大爆自己不為人知的一面:「其實我有寫詩嘅習慣,只要我有靈感就會寫喺簿度。」她表示寫的詩是讓她表達其內心世界,不過她自嘲是「文采有限公司」,所以不會把詩展示給他人「獻醜」。

陳漢娜自認係宅女
陳漢娜自爆鍾意寫詩

新片首次擔正

提到新一年的工作,Hanna坦言除了廣告拍攝外,還會繼續專注電影發展:「能夠入圍金像獎已經好開心,呢一年會繼續專注做演員,演好每個角色,依家拍咗新片《G殺》,呢套電影對於2018年嘅我係新挑戰。」她透露今次新片是她首次擔正,所飾演的角色是帶領着整套電影,所以相對比較緊張,自己在角色上亦花了不少功夫,她還期望今年能夠嘗試更多不同類型的劇本,演一些超越現實想像的角色。

陳漢娜將在新片擔正
分享:
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟