同天水圍家庭提早過年 程瑤營地搞派對:想畀特別嘅地方佢哋玩

程瑤

「仁美清叙」主席程瑤日前聯同副主席黎嘉韻及楊光,到訪西貢營地與一班天水圍家庭開派對提早過年。雖然當日天氣寒冷,但無損一班家庭的熱情,程瑤特別帶同老公與兩位囝囝參與活動,眾人除了在室內大玩團體遊戲外,還走出室外放飛機,眾人在紙飛機上寫上新一年的願望,寓意新年後可以心想事成。此外,程瑤更準備多份禮物送參與活動的家庭,亦為一班母親帶來護膚品扮靚,盼他們能過一個開心的情人節和農曆新年。

程瑤帶埋老公及兩位囝囝參與活動
程瑤帶天水圍家庭到西貢營地開派對

特意揀營地搞活動

提到選擇在宿營營地舉行活動,程瑤直言這裏有多樣遊樂設施,非常適合天水圍的家庭:「我哋想搵一個特別嘅地方畀佢哋玩,覺得西貢對一班天水圍嘅家庭應該幾新鮮,適合一家大細參與。」她表示對這個營地並不陌生,皆因自己的囝囝過往也有在這兒遊玩:「我都唔記得自己讀書嗰陣有冇嚟過,因為都好多年前嘅事,反而小朋友就有嚟過玩,依家又帶其他家庭嚟,感覺好特別,雖然呢個地方已經有好多年,但唔覺得舊同老土,大家都玩得好開心。」

黎嘉韻、程瑤及楊光準備了禮物送給各個家庭
分享: