【愛心爆棚】短暫相處仍不忘記 姚子羚同被遺棄狗狗慶生

作為愛狗人士的藝人姚子羚(Elaine),為了狗狗的幸福不遺餘力,除了自己領養愛犬「通仔」外,她還不時呼籲大眾要領養不棄養,甚至連早前於《TVB馬來西亞星光薈萃頒獎典禮2017》奪得「最喜愛TVB女配角」,發表感言時也不忘宣揚領養的訊息,可謂相當有愛心。

姚子羚攞獎不忘呼籲支持領養(影片截圖)

同被遺棄狗狗慶生

Elaine對自己領養的「通仔」付出愛心,對其他被遺棄的狗狗也十分愛錫,昨日(8號)她在社交網上傳幾張同狗狗Tuffy慶生的照片,而相中的Tuffy原來同樣遭人遺棄,之後由Elaine家姐暫時照顧,最終找到有心人領養牠!狗狗能夠找到好主人,Elaine都非常高興,並留言說:「Tuffy生日快樂,唔經唔覺你已經兩歲啦!由你bb時比(畀)人因病遺棄喺公園到家姐暫養照顧你~再到依家搵到一個愛錫你嘅家~真係好開心☺️每次探你都記得我地…同埋你都係咁牛精、由一只好嘈嘅細Tuffy BB變成一只好嘈嘅大Tuffy BB~希望你繼續牛精落去~Tough and Healthy=Tuffy 快快樂樂」Elaine連短暫相處過的狗狗都給予100%的愛心,果然是人美心更美!

姚子羚連唔係自己嘅狗仔都給予100%的愛心(Instagram圖片)
(Instagram圖片)
分享: