中環派自家芝士蛋糕畀仔圍 唐詩詠想揀個擦得男友

藝人唐詩詠(Natalie)投資的一口芝士蛋糕店月前在銅鑼灣開店後,還銳意繼續擴大其飲食王國,並將於今個月11及12日在「蘭桂坊日本嘉年華」開設首個 Pop-up Store。

唐詩詠到街頭搵途人試食

吸引男途人埋身

為了宣傳今次快閃店,Natalie日前趁住午飯時間進行「快閃行動」,殺入中環給途人試吃,她說:「真係好緊張,因為唔知大家反應係點,我會有心理準備,預咗大家會拒絕我。」當日她捧住自家芝士蛋糕在中環街頭尋找「芝」音人,引起許多途人圍觀,其中她最受白領男歡迎,更主動要求「集郵」,成功征服一眾途人的味蕾。提到她吸引不少異性埋身,她說:「女士比較怕醜,男士會唔好意思拒絕女士,所以成功叫到佢哋試食。」她還笑言原想出動「撒嬌必殺技」冧暈男途人,可是臨場太緊張而忘記「出招」。

有男途人主動向唐詩詠要求「集郵」

另一半要鍾意食

Natalie透露決意開餅店的原因是自己乃一名「吃貨」,並喜歡與朋友分享美食經:「我以前試過帶台灣美食牌子嚟香港,嗰時已經諗如果第時去旅行,見到新嘅好嘢食一要帶返香港畀大家試吓。」至於講到擇偶條件,Natalie 透露未來的白馬王子必定要同聲同「胃」:「首要條件真係要鍾意食嘢,呢樣重要過任何性格條件,就算佢有嘢唔食都唔緊要,例如我都唔食牛,但對方一定肯陪我去周圍試新嘢食!」

唐詩詠
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟