預言成真 林作一早估到麥紫莉放流料

o靚模麥紫莉(Chili)今年7月聲稱會前往日本拍AV,成為香港首位AV女優,然而隨住時間的流逝,Chili都仍未就拍AV一事有所行動,不禁讓人懷疑其真偽,其中一個就係林作,當時他就Chili拍AV係堅定流一事在社交網留言說:「我當然冇實質證據話麥小姐唔會去日本發展。其實除非佢或經理人出來話唔會去,佢只要堅持話有合約,我就無法證明約不存在。我嘅理解,只係憑自己做大狀嘅經驗,如果見到個證人話自己會去做某樣嘢,但係言行舉止絲毫唔似係有心理上或生理上嘅準備,咁我嘅專業判斷會係佢唔可信,個官都會質疑啦。 」

林作曾於8月中指麥紫莉拍AV係流料
林作曾於8月中指麥紫莉拍AV係流料

林作預言成真

最後在今日(13號)Chili終於承認拍AV只係一個博上位的大話,並在社交網發文道歉,坦言自己很後悔。至於一早估到Chili放流料嘅林作,當然亦在社交網開心Share呢單新聞,更留言說:「今日開始,我係KPL #KeyPredictionLeader 玲玲姐有強勁對手喇!!!!! 我8月中已預言咗 lol #我一早都話架啦 #搵食啫犯法呀 #KPL 」

而Chili雖然已經就欺騙大眾一事道歉,不過一班網民明顯唔受落,在她的社交網留言說:「你嘅大話已經令你演藝生涯完結。」、「其實你正正經經搵過份工仲好,唔好再諗住喺娛樂圈發展。你以後唔好再講大話呃觀眾。」

林作Facebook留言
林作Facebook留言
分享: