自言揀女友要求高 吳卓羲:溝通同孝順最重要

藝人吳卓羲(Ron)日前抽空前往美國紐約,擔任當地舉行的「第16屆美國華裔小姐競選」表演嘉賓,大唱首本名曲《別怪她》、《紅蝴蝶》及《金剛》!而他亦應當地金行邀請舉行簽名會,吸引逾700名華人街坊圍觀及索簽名,人氣爆燈!

吳卓羲擔任選美比賽表演嘉賓
吳卓羲擔任選美比賽表演嘉賓
吳卓羲現身吸引大批市民圍觀
吳卓羲現身吸引大批市民圍觀

嚴選女友

Ron透露今次是入行以來首次以嘉賓身份參與選美活動,對於能興13位佳麗同台演出及伴舞,他表示十分榮幸,更希望將來能一嘗做評審的滋味,問到他有何評審準則?他說:「梗係美貌與智慧並重,我會比較倚重留意佳麗嘅臨場發揮,有冇自信,所以現場表現係最重要。」問到他揀另一半會否更嚴厲?他坦言對擇偶條件必定是嚴選:「做評審同揀女友係兩回事,做評審唔使同台上佳麗溝通,但揀另一半一定要有共識同個人溝通,我對擇偶當然好嚴選,首要係溝通,其次一定要好錫我屋企人。」

吳卓羲勁親民
吳卓羲勁親民

狂掃家庭用品

雖然此行Ron在紐約來去匆匆,但他仍捉緊時間在當地盡情Shopping同食海鮮,而他更鍾情家居用品,一口氣買咗兩張凳及數十支香薰蠟燭,搞到最後行李超磅要畀附加行李費,不過難得買到心頭好,相信Ron都覺得物有所值!

大合照
大合照
分享: