吸收能力極好 孫慧雪爆囝囝未滿月體重已達12磅

藝人孫慧雪自從在今個月2號宣布誕下囝囝Riley後,她的社交網就如同變了育兒頻道,不時都會更新做人母的點滴,又或者分享囝囝嘅近況!而今日(25號)孫慧雪又在社交網留言,仲自爆秘密添!

兩母子體重驚人

孫慧雪在社交網留言說:「今天發生了兩件大事!1.BB未滿月,已經12磅了2.媽媽都好厲害,竟然有141.02磅!要好好紀錄低,等傷口復原計一個月,我要先減15磅!睇住來」她自爆自己同囝囝的體重都非常驚人,囝囝未滿月都已經成12磅,同其他BB比較下,睇嚟真係吸收得特別好,甚至更重過唔少滿足嘅BB添!至於孫慧雪雖然約140磅,但唔少媽咪級網民都認為她可以等到坐完月先減,保重身體較為重要。

小手拖大手

同時孫慧雪亦上傳一張囝囝捉實她的照片,她更冧爆留言說:「P.S.BB今日捉實媽媽隻手指瞓覺,覺得好冧!」雖然相中見唔到孫慧雪兩母子,但單單這小手拖大手的畫面,已經充滿住溫馨的感覺!

小手拖大手(Facebook圖片)
小手拖大手(Facebook圖片)
分享: