G.E.M.自爆喺演唱會後台當眾做呢件事?

歌手鄧紫棋(G.E.M.)最近除了忙於籌備個唱外,亦繼續為其社交頻道製作的棋盤遊戲節目《卡拉O棋》邀嘉賓到K房,邊唱歌邊玩遊戲。今次她更轉移陣地到獅城新加坡,與馬來西亞歌手黃明志(Namewee)決一高下!

人有三急 後台當眾解決

拍攝當日,兩人先互飆高音作熱身,及後遊戲開始不久, G.E.M.已「連中兩元」抽到懲罰卡,需要扮成「大耳精靈」兼自爆一件瘀到爆的事,她則自爆曾在演唱會人有三急,喺後台當眾痾尿:「有次開演唱會前唔記得去廁所,點知上咗台一陣發現好急,完咗一部分後,我即刻叫同事準備紙皮箱同膠袋,我就喺中間兩分鐘嘅換衫環節,叫其他人背住我……」

G.E.M.與黃明志互飆高音熱身
G.E.M.與黃明志互飆高音熱身

寧代言春藥也不露點



所謂「一不離二,二不離三」,自爆完的G.E.M.接着又抽到懲罰卡,並要回答一條情景題,題目是「如果你事業開始走下坡,以下有三種方法可令事業翻身,請選一項:『拍《3D肉蒲團》續集/與前男友同台合唱炒新聞/代言壯陽藥』」在旁的Namewee則笑言若G.E.M.選拍《肉蒲團》續集的話,可以幫她做替身露點,但G.E.M.最後選擇了「代言壯陽藥」,並向Namewee講笑話:「我驚人哋以為你嗰『點』係我嘅,唔得唔得!我揀代言壯陽藥,因為我只需要拎住叫人食,我又唔使食嘅!」

G.E.M.與黃明志玩得十分盡興
G.E.M.與黃明志玩得十分盡興

反敗為勝

遊戲在數回合後,G.E.M.被遠遠拋離,豈料Namewee擲中「棋子位置互換」,最終由G.E.M.逆轉勝出!最後落敗的Namewee要接受大懲罰,以「咪嘴」方式演繹西班牙洗腦歌《Despacito》!

G.E.M.與黃明志
G.E.M.與黃明志
G.E.M.
G.E.M.
分享:
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟