熔岩面膜似毀容 陸詩韻敷住現身鬧市宣傳嚇親人

藝人陸詩韻近年成立自家美容品牌,最近更有意擴大美容界版圖,並引入新的「熔岩女神碳酸面膜」,她更親身上陣做Model拍宣傳片,敷上這面膜走訪香港20多個不同地方,每到一個地方她就要邊敷Mask邊輕輕搖頭,最後將所有畫面串連一起,希望帶出「無論在任何時間、任何地方,也要好好保養皮膚」的訊息。

嚇親途人

拍攝當日,陸詩韻戴上仿照「熔岩女神碳酸面膜」製成的道具Mask遊走多個鬧市,又乘搭公共交通公具,不過因面膜似足「熔岩」質感,搞到她戴上道具Mask後似「被毀容」,嚇親唔少途人,更有人直呼:「好得人驚呀!」令她相當尷尬。

陸詩韻戴住道具Mask搭港鐵
陸詩韻戴住道具Mask搭港鐵
陸詩韻現身鬧市嚇親人
陸詩韻現身鬧市嚇親人

自我催眠

事後她接受訪問時,透露道具Mask不論質感同外型同真的面膜非常相似,不過道具Mask有一陣難聞的怪味,令她邊戴邊要忍受那股味道!至於她另一點要面對的挑戰,都可謂要她「美女包袱」當眾敷面膜,她都直言係大挑戰:「因為望落去好似畀人毀咗容咁,最尷尬係喺地鐵站,好驚撞到熟人。」雖然她笑言這是人生最尷尬的一天,幸好她懂得「自我催眠」化解尷尬:「我做緊呢個動作時係合埋眼,我乜都唔諗、乜都唔理,只想快啲過左果幾十秒,就繼續去下個地點,咁就冇事啦!」

陸詩韻親身試「熔岩女神碳酸面膜」
陸詩韻親身試「熔岩女神碳酸面膜」
陸詩韻
陸詩韻
分享:
【#有禮送】下載 @ 流動新聞 📱手機APP!玩遊戲
💌送你《祟光》現金券
💌送你《鴻福堂》現金券
💌送你《百佳》現金券
🍺送你德國手工啤
👉👉一玩即知中咩獎!🤟