迪士尼城堡Lego風靡全球 碧咸玩到頭都大埋:I look confused

最近迪士尼城堡設計的超巨型LEGO模型,可謂Hit爆全球!當中包含4,080件組件,就連本說明書都成490頁,有成吋厚o架!真係冇返咁上下精神、時間及能力都砌唔掂。雖然網上售價約350美元,但仍有唔少人願意買嚟挑戰一下自己,而「萬人迷」碧咸(David Beckham)亦係其中一人!

最近呢款迪士尼城堡設計的超巨型LEGO模型Hit爆全球(網上圖片)
最近呢款迪士尼城堡設計的超巨型LEGO模型Hit爆全球(網上圖片)

I look confused but I’m so excited

日前他在社交網上傳一張砌模型的照片,見到相中的他坐在戶外低頭望着模型組件苦惱着,而所有組件則鋪在兩張長椅上,見到其中一張長椅上佈滿密密麻麻的組件,真係望到都覺得頭痛,他亦留言說:「Page 1 of the Disney castle , 4000 pieces 490 pages of instructions I look confused but I’m so excited」碧咸話自己對住超過4000塊組件,加埋成490頁嘅說明書,成個人看來好迷惘但又感到興奮!又係嘅,面對咁高難度嘅挑戰,如果砌成功嘅話,嗰種滿足感又真係好大,希望佢可以快啲砌好,畀粉絲睇吓製成品啦!

碧咸玩到頭都大埋(Instagram圖片)
碧咸玩到頭都大埋(Instagram圖片)
分享: