側田搵肥媽錄新歌 肥媽Freestyle Rap驚人:我以前係處女

歌手側田早前憑住大陸節目《蒙面唱將猜猜猜》的演出,重新獲得大眾關注及重視,人氣再度急升,他更將舉行巡迴演唱會,並於12月再踏紅館舞台!他早前派台的三首歌曲均有不俗的成績,而他亦再接再厲,最新主打《450蚊》更搞搞新意思,特別請來肥媽(Maria Cordero)玩Featuring

肥媽你有Freestyle嗎?

側田又透露新歌作曲靈感的由來:「有一晚喺唱Live嘅酒吧Jam歌,玩玩吓就Jam咗一句『450Lets go have some fun』,其實唱咗很多次,想試吓到錄音室錄,本來Rap嘅部分係自己唱,但諗諗吓覺得需要一把女聲,一諗就諗到肥媽,肥媽嚟到錄音室,大家都係即興發揮。」他表示肥媽Rap的部份沒有限制,只是先讓肥媽聽Demo,然後她想唱什麼就唱什麼,哦……即係問肥媽:「你有Freestyle嗎?」

肥媽爆肚:我以前係處女

不過肥媽都唔係省油嘅燈,當她聽到側田講了句:「我以前校際㗎 !」她立馬爆肚話:「校際乜呀?朗誦呀?我以前係處女呀!而家唔係吖嘛!short short!」肥媽一個「處女」成功搞到全場大笑,果然薑係越老越辣!

分享: