雙喜臨門 劉美君開紅館騷兼再做嫲嫲

相隔9年,歌手劉美君將於101415日再於紅館舉行個唱,她於昨日舉行個唱記招,甫開場已播放由神秘嘉賓林憶蓮、譚詠麟、陳奕迅、陳慧嫻、鍾鎮濤、曾志偉送上的祝福短片,劉美君亦分享了今次紅館騷的特別之處:「我會將人生嘅各種情緒歷程喺舞台上呈現,無論曾經有多苦痛或低潮,最後都會有好事情發生,每個人都可以活得精彩漂亮。我想帶出嘅訊息係一個人要喺人生中不斷變色,才可以適應變化。」她更透露將會在舞台會唱演兼備,並會一人分飾多角!

宣布再做嫲嫲

劉美君自爆再做嫲嫲
劉美君自爆再做嫲嫲

事後劉美君接受傳媒訪問時,更自爆再做嫲嫲:「今次係孫女,BB會喺9月出世,我都唔想招積㗎!」然而因為要準備個唱的關係,屆時無法見證孫女出世,不過她都為孫仔派定定心丸:「但我同孫仔講,我最錫都係佢,因為佢係長子嫡孫。」談到會否為孫女改名?她表示孫仔叫「正一」,是爺爺幫手改的,因此她都講笑話孫女不如叫作「正二」!

分享: