鄭希怡滑雪受傷坐輪椅:挑戰自己總會遇挫折

鄭希怡(Yumiko)早前和老公及囡囡梁浸浸到北海道滑雪,Yumiko於滑雪時不慎弄傷韌帶,她昨晚在Instagram上載自己坐在輪椅上的相片,她發文報平安寫道:「係挑戰自己的時候,總會遇到少少挫折⋯ #不用擔心 #不用慰問 #小事 #過兩日再戰」

自嘲非想像中靈活 阿Sa:唔使下下咁盡

不少粉絲和圈中好友都留言問候,容祖兒表示:「唉呀!小心啲呀!你知你個人又長,啲手腳又幼,整親就唔抵啦」Yumiko回覆時笑言:「仲冇想像中咁靈活添」蔡卓妍(阿Sa)留言:「小心啲呀!睇住嚟玩!唔使下下都咁盡嘅」Yumiko回覆:「下次我地一齊滋滋悠悠,慢慢滑」

出事前曾訂製新鞋 盼速度超越上次

Yumiko此前曾上載自己訂製新滑雪鞋的照片,並表示:「對鞋輕咗,又舒服咗,我今次一定可以快過上次0.08km/hr」發生意外受傷後,Yumiko再發文表示:「冇事⋯ 👌🏼行得,企得,食得,玩得⋯ 多咗少少嘢,仲fashion咗🦵😂#好小事 #冇問題 #想挑戰吓自己啫 #挑戰失敗 #下次再小心d」

Yumiko日前訂製新鞋,表盟想超越上次的速度,想不到很快便發生意外。(圖片取自IG)
Yumiko發文向大家報平安。(圖片取自IG)
陳奕迅(左)與阿Sa(右)近日都去了滑雪。(圖片取自IG)
分享: