接棒做第五代「邦民女」 鄺潔楹自認賣點係夠矮

鄺潔楹

「仙氣女神」鄺潔楹(Judy)最近成為廣告客戶的新寵兒,更正式接棒成為第五代「邦民女」,與葛民輝拍攝的新一輯廣告亦於日前正式出街,提到首次與葛民輝合作,Judy直言非常緊張,拍攝時因對方幽默的演繹方式,經常要忍笑:「拍攝講口號嗰陣,我哋要一直拍,一直演繹唔同嘅Style。葛民輝嘅轉數非常快,佢每一次嘅演繹方式都唔同,而且好搞笑,最後一次我都忍唔住爆笑。」另外,對於首次穿上制服進行拍攝工作,Judy直言多了一份使命感:「着咗制服嗰陣真係會覺得自己好似有份使命,就係要幫人,最重要嘅係做任何事都會自然斯文啲。」

個樣又幾Pro喎

過往出產過不少「邦民女」均深入民心,難免會被外界拿來比較,Judy笑言自己的身高是賣點:「雖然身形上係有少少輸蝕,但亦可能因為咁會令人更加記得我,其實咁多代嘅邦民女都比人感覺好親切,反而我嘅聲線比較響亮,同埋有一邊酒粒,可能都會容易令人記得。」

鄺潔楹話自己賣點係矮

儲錢置業做業主

對於理財的看法,Judy坦言平時會向家人請教投資的意見,她更表示平時有儲錢習慣,亦計劃置業做業主:「我會限住每個月嘅使費,而且好慶幸自己入行後有唔少品牌贊助,可以喺美容同衣服方面慳少少。」

鄺潔楹
鄺潔楹表示有儲開錢,諗過置業做業主
分享: